Alla inlägg under maj 2016

Av Terese - 5 maj 2016 21:23

En röd torsdag. Kristihim som den kallas. En väldigt skön torsdag med sol och värme.
Förmiddagen spenderade vi hemma på altanen i varsin solstol (jag och Momo). Först gjorde jag rent våra utemöbler efter vinterförvaringen. Caspian satt i skuggan under markisen och lekte med sina leksaker.

Efter lunch åkte Momo för att träna medan jag och Caspian mötte Malin och Emmet på Aludden för lite picknick och gunga. Caspian älskar att gunga, han skrattar högt och sitter inte still utan skutthoppar av lycka.

Sprang in på ICA på hemvägen och handlade det som saknades hemma inför middagen - vi skulle få grillgäster! Christian, Mikael, Madde och Benji (Crossfitligan) kom och spenderade de sista soltimmarna med oss på uteplatsen. Momo grillade hamburgare och baconinlindade korvar.

Caspian höll sig vaken hela tiden trots att han knappt sovit under dagen. Nyfiken såklart - det är ju spännande med gäster här hemma!

Riktigt mätta och belåtna blev vi alla. Det är ju lätt att peta i sig lite FÖR mycket. Den grillade maten är som allra godast såhär i starten av säsongen.
Gästerna åkte runt 19 då jag nattade lillen.
Nu ska jag avnjuta (!!) de två senaste, nya avsnitten av Game of Thrones. Iallafall ett. Om jag håller mig vaken. :)

Av Terese - 4 maj 2016 21:03

Efter sovmorgon till 7.30 (Japp, 7.30 är sovmorgon numera. Var sak har sin tid..;)) och lite stök och bök och fix och trix tog jag och Mini-Me pendeltåget in till stan.

Strax före 10 var vi inne hos polisen för att ansöka om pass till Caspian. Tog en nummerlapp - 116. Såg att tre bås av 15 var öppnade och just då expedierades nr.38 Konstaterade att detta skulle ta sin tid så jag promenerade fram och tillbaka på trottoaren utanför med hopp om att lillen skulle somna en stund. Stampgatan är en hyffsat lång gata! Träffade Shahlas kompis Farah en av rundorna och sällskapade med henne en gatulängd. Tog också en avstickare till en parallellgata och smet in på Netto. Netto är riktigt stökigt men man kan hitta roliga prylar där. Idag köpte jag två uppläggningsfat för 20:-/st (!!) samt handtvål med den magiska doften av ananas. Jag älskar ananas!

Gick tillbaka in till polisen en timme senare och de hade hunnit fram till kund nr.61 Oh my God!! tänkte jag och kikade ner i vagnen. Caspian hade just vaknat efter en halvtimmes sömn. Skulle vi palla att vänta ett par timmar till? Nej. Jag gav min kölapp till en trevlig dam (som själv hade könummer 138) vilket gjorde henne glad då hon säkert sparade minst en timmes kötid på det. Själv kommer jag prova lyckan i Alingsås nästa vecka istället och hoppas på mindre kö där!
Tog pendeltåget tillbaka igen men hoppade av i Partille och gick hem till Shahla och Naser. Slipsen av och mjukisar på!

Idag hade Shahla lagat kebab till lunch. Himmelskt gott! En av mina absoluta persiska favoriter!

Caspian var pigg och busig och ville inte sova efter lunchen. Då både Naser och Momo kom hem ville han mest leka. Tillslut lyckades Shahla få honom att somna och då vilade vi alla en skön stund. Momo hade inte plats för oss i bilen då han lastat den full redan så Naser och Shahla var snälla och skjutsade hem mig och Caspian vid 17.30. 
Middag och ombyte väntade för lillen och Momo slog in presenter och gjorde sig sedan klar för att åka hem till en kompis (Champions Leauge-kväll). Nu väntar en långhelg med utlovat gott väder - känns hur underbart som helst!


Av Terese - 3 maj 2016 19:23

Hade tänkt gräva upp häcken mellan oss och vår granne Barbro idag (vi ska sätta staket istället) men det blåste så mycket och var rätt mulet så det var till skillnad från igår inte alls skönt ute. Jag får ta det en annan dag.
På morgonen/fm sken solen och jag promenerade till ICA. Tänkte köpa grillbriketter och kebabspett som de i söndags hade på erbjudande men inget av dem var kvar idag. Snopet.

En go' bild på mina randiga killar från imorse innan det att den stora blev tvungen att åka till jobbet.

Fixade lite "nyttigt" fika till mig o Momo att ha i kylen. 20st dadlar, 3dl havregryn, 2dl mandelmjöl, 6 msk kakao, 5 msk kokosolja samt en skvätt kaffe. Mixas och rullas i kokos.

Caspian sov mitt på dagen en stund i vagnen på altanen efter en kortare promenad. Här nyvaken och lite ledsen.
Fick den stora äran att hjälpa mig med städning av nedervåningen vilket han tyckte var kul. Han gillar dammsugaren av någon anledning - kanske för att den brummar?

Vilken skön känsla med nystädat - speciellt extra mycket rena badrum! Jag har kommit på att jag är precis som mina föräldrar - jag måste fixa med saker varje dag, då mår jag bra. Är det inte städning så är det trädgårdsfix, målning, bakning, tvätt eller något annat man hittar på som "behövs". Har väldigt svårt för att "bara vara" en hel dag. Jag mår inte alls bra då. Jag måste lära mig att koppla av helt enkelt. Slappa i soffan är jätteskönt ibland men allra helst efter att något "blivit gjort". Där är Momo och jag extremt olika men det är kanske bra?! Vi kanske kompletterar varandra? (Eller stör oss på varandra? ;)) Oavsett ska jag jobba på att inte hitta på nya sysslor hela tiden. Citerat Borat med " I relaaax" har man ju gjort många gånger men inte levt upp till det alla gånger. ;)

Mitt under pågående krypträning på eftermiddagen överraskade Momo med att komma hem tidigt. Jättemysigt! Caspian fick bada lite med pappa och både busa och mysa före och efter middagen och innan läggning. Sjukt värdefullt för oss alla tre!

Av Terese - 2 maj 2016 21:09

Måndag idag och nu startar jag igång sju nya sockerfria veckor! Blir klar till midsommar och hoppas på att tappa 3-4 kilo tills dess!
Kommer som sist äta frukt så viss mängd socker blir det ju på ett sätt.
Jag älskar smoothies och idag mixade jag ihop fryst spenat med fryst mango, en banan och en skvätt soyamjölk. Gjorde den rätt så tjock så jag åt den med sked - som glass!

Vilken fantastisk dag vi har haft idag!
Caspian väckte mig vid 6 och vi låg och småtjattrade i sängen men då jag upptäckte att han kissat ner både säng och pyjamas var det bara till att kliva upp och göra rent både honom och bädden. Plutten är strålande glad varje morgon och man kan inte bli annat än lycklig när han tittar på en och fyrar av sina jättestora leenden!
Vid 9-tiden efter frukost och lek blev Caspian trött igen och vi gick och lade oss båda två i sängen. Gissa om jag blev förvånad när vi sen vaknar och jag ser att klockan är 11.15 Vi sov i två timmar vilket är rekord! Då sken solen ute och vi klädde på oss och tog mellisen ute på altanen.

Även lille Glenn fick följa med ut. Jag tror han ska få flytta ut nu, typ maj- september. Bara vi fixar ett regntätt hus först så kommer han ha det riktigt bra i trädgården. Han gillar att vara ute. Kaniner är känsliga för värme men ser man till att han alltid har möjlighet att sitta/ligga i skugga blir det perfekt.

Caspian satt nöjd i sin barnstol och lekte med sina leksaker och jag satte igång att rensa ogräs i rabatten och bland stenarna längst planket. Gräslöken, som från början är planterad i kruka, sprider sig som en löpeld bland stenarna. Tycker jag går och rycker konstant. Idag slet jag upp en hel del igen som jag har satt i kruka till Shahlas balkong.

På eftermiddagen satte jag lillen i vagnen och promenerade ner till Lidl för att handla. Caspian somnade men sov bara en kort stund, max 20 min. Resten av tiden satt han och gurglade - något han börjat med de senaste dagarna.
Jag köpte lite fröer Lejongap som jag planterade i den nyrensade rabatten. Spännande att se om det blir som jag har tänkt.

Till middag idag lagade jag köttfärslimpa med sötpotatis i ugn.
Caspian satt fascinerat och tittade in i ugnen. Han försökte öppna luckan för att ta sig in men eftersom han satt i sin gåvagn spärrande den luckan från att öppnas. Vi måste fixa någon lösning där - snart kryper han och vips så reser han sig upp och ugnsluckan har idag ingen spärr.

Av Terese - 1 maj 2016 20:18

1 maj och grannens julbelysning hänger fortfarande uppe, påslagen dygnet runt. Yes. Tur vi har ett plank mellan vår tomt och deras - mer behöver jag inte säga!
Idag har kusin Elliot haft 4-årskalas. Jag gick över vid 10 för att hjälpa till med lite förberedelser. Barnen kom vid 11. Totalt 17 förskolekompisar med Elliot. Tur att vädret var fint då det var ett utomhuskalas. 11.00-12.30 - alldeles perfekt! Mitt uppdrag var främst att servera pannkakor och saft när det var dags!
Paketöppning, en lek, pannkakor och fiskdamm. Sedan var det slut!
Momo kom över med Caspian mot slutet av kalaset men vi stannade sedan kvar hela dagen på altanen med Ali, Klara och barnen. En fortsatt skön dag med god grillmat. Fantastiskt härligt att sommaren ligger framför oss! Fick smak för den idag.

teresemedmera


Läs mer om mig här!

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Sök i bloggen

Another language?

Instagram

   


Ovido - Quiz & Flashcards